La llegenda de l’atletisme Edwin Moses presentarà a Santa Susanna el seu film autobiogràfic “Moses 13 steps”

Divendres, 19 de d’abril de 2024 a les 00:00

Considerat el rei dels 400 metres tanques, serà un dels convidats estrella del 86è Congrés de l’ Associació Internacional de la Premsa Esportiva que es farà del 28 d’abril al 2 de maig.

El que va ser considerat el rei de la cursa dels 400 metres tanques, Edwin Moses, serà un dels convidats destacats del 86è Congrés de l’Associació Internacional de la Premsa Esportiva (AIPS), que es farà a Santa Susanna del 28 d’abril al 2 de maig. L’exatleta nord-americà nascut a Dayton, Ohio, el 1955, és una llegenda de l’atletisme. Durant 9 anys, 9 mesos i 9 dies (1977-1987) i en 122 curses consecutives ningú el va poder derrotar. Va guanyar la medalla d’or als Jocs Olímpics de Mont-real (1976) i Los Angeles (1984) i la de bronze a Seül (1988); i va ser campió del món a Hèlsinki (1983) i a Roma (1987). El seu rècord del món va ser vigent fins els Jocs de Barcelona, l’any 1992.

Edwin Moses serà a Santa Susanna el diumenge 28 d’abril per presentar el seu film autobiogràfic, “Moses 13 steps”. Es tracta de la historia de com un atleta –ell-- arriba a convertir-se en el rei dels 400 metres tanques. El títol del film, “Moses 13 passes”, fa referència al nombre de passes que ell feia entre tanca i tanca abans de saltar, una menys que la resta dels atletes del moment. La pel·lícula estarà aviat disponible a les plataformes digitals.

Actualment, Moses és president de l'Agència Antidopatge dels Estats Units i president de l'Acadèmia Laureus. És llicenciat en Ciències en Física al Morehouse College i MBA per la Universitat de Pepperdine.

A més de Moses, una llarga llista de personalitats del món de l’esport internacional han confirmat la seva presència a Santa Susanna, al Congrés de l’AIPS. Entre ells hi ha Sébastien Griesmar, director de la Fundació Lausana Capital Olímpica;  Joan Antoni Samaranch, vicepresident del Comitè Olímpic Internacional; Morinari Watanabe, president de la Federació Internacional de Gimnàstica; Leonz Eder, president de la Federació Internacional d’Esports Universitaris (FISU); Thomas Giordano, responsable de Relacions Públiques de la UEFA; Guy Sanan, director de l’Acadèmia Laureus; o Patrice Motsepe, president de la Confederació Africana de Futbol. 

Una finestra al món

Amb la celebració del Congrés de l’AIPS, Santa Susanna tornarà a ser per uns dies la capital de l’esport mundial d’elit. Durant cinc dies, passaran pel poble la flor i la nata del periodisme esportiu i els principals dirigents del món de l’esport i esportistes del moment. Més de 300 persones de 110 països, que en moments puntuals poden superar les 400, compartiran inquietuds, experiències i projectes vinculats amb l’esport professional. Aquest fet, servirà perquè la imatge de Santa Susanna arribi fins a tots els racons del planeta.

86è Congrés de l’Associació

El Congrés de l’AIPS es farà a l’Hotel Atzavara. L’elit del periodisme esportiu internacional discutirà sobre el futur de la professió i com li afecta l’augment de creadors de continguts i influencers. Un dels temes que tractaran és  l’impacte de la Intel·ligència Artificial a l’esport. Periodistes, presidents i alts funcionaris esportius de federacions internacionals i experts d’organitzacions com la Unesco han confirmat la seva participació al debat.

El debat sobre el periodisme esportiu des d’una perspectiva de gènere també forma part de l'agenda del Congrés que comptarà amb presentacions del Comitè Olímpic Internacional, de la FIFA, la UEFA, la IFBB, dels Special Olympics, de l’atletisme europeu, la FISU, Erasmus, entre d'altres.

Els AIPS Sport Media Awards

El 29 d’abril, al Pavelló d’Esports es farà la cerimònia de lliurament dels Sport Media Awards. Es tracta dels màxims guardons internacionals al periodisme esportiu. Els premis reconeixen als millors narradors d'històries esportives a totes les plataformes, de fotografia a vídeo, de periodisme gràfic a digital, de pòdcasts a blocs esportius, premsa escrita, ràdio, televisió, etc. . La cerimònia es transmet per streaming a tot el món.

L’any del Centenari

Aquest Congrés de l'AIPS és molt especial i simbòlic perquè aquest any es compleix el primer centenari de l’entitat, que va néixer a París el 2 de juliol del 1924. L’Associació Internacional de la Premsa Esportiva aplega a més de 15.000 associats de 161 països de tot el món. Està presidida pel periodista italià, Gianni Merlo.

 

 

Darrera actualització: 19.04.2024 | 11:37