La Fira de Nadal i el 66è Raid d’Hípica són els plats forts del cap de setmana

Dimecres, 4 de desembre de 2019 a les 12:00

Aquest cap de setmana s’estrena la redissenyada fira de Nadal. Amb el nom de Love Market Nadal, es farà els dies 6, 7 i 8 de desembre i estarà oberta 9 hores al dia. Neix amb la voluntat de convertir-se en la fira de Nadal que impulsi, doni vida i visibilitat al centre del poble. Aquest esdeveniment és la suma de dues iniciatives que ja existien: la Fira de Nadal, amb quatre anys de vida, i el Love Market, que regularment es fa a Can Ratés. Dels dos projectes n’ha nascut aquest nou Love Market Nadal, una fira nadalenca ampliada, amb més continguts i serveis i ubicada al bell mig del poble.

La fira està pensada per a un públic familiar i proper; és a dir, va dirigida a petits i a grans. És evident que els més petits de casa hi tenen un paper protagonista. Ells són els  que viuen amb il·lusió i màgia aquestes dates i, per tant, a la fira no hi faltarà la presència dels patges de ses Majestats els Reis d’Orient que recolliran les cartes dels nens i nenes de Santa Susanna. I per amenitzar les jornades també hi ha espectacles infantils com el Trenet dels Follets, els Follets del Bosc i els Follets de Nadal. Al Trenet dels Follets, a més de rebre les cartes dels nens quan no hi siguin els patges reials, recollirà joguines amb l’objectiu que cap nen ni nena de Santa Susanna es quedi sense. I durant els dies del mercat també hi haurà un punt fix a la plaça de l’Ajuntament per deixar-hi les joguines que ja no s’utilitzen i que estan en bon estat.

L’encesa oficial dels llums de Nadal es fa el divendres dia 6 a les 18 hores. S’encén l’espectacular il·luminació del Love Market Nadal i la de la resta d’espais que disposen dels tradicionals llums.

Al Love Market Nadal hi ha espai per a les parades de Nadal però també per a la gastronomia. Tretze de les millors foddtrucks del moment permetran assaborir pizzes, frankfurts, hamburgueses, entrepans, tapes, creps, botifarres, bolets, paelles, fideuàs, peix, marisc... i postres com pastissos, dolços de Nadal o garapinyades. Tot ben maridat amb vins, caves, tés i infusions. Però, a més, la fira també disposa d’una zona dedicada al mercat amb més de 50 parades d’artesania, roba, complements, bijuteria...

La prova hípica més antiga d’Europa

Demà comença la 66a edició del Raid Internacional Barcelona-Santa Susanna que és la prova hípica de resistència més antiga d’Europa. Aquesta és la darrera gran prova del calendari de raids. Gairebé 200 binomis genet-cavall participen a l’edició d’enguany. Es tracta de genets experts procedents d’Andorra, Aràbia Saudí, Argentina, Austràlia, Bèlgica, Brasil, Txèquia, Xina, Dinamarca, Espanya, França, Regne Unit, Itàlia, Jordània, Kuwait, Noruega, Omàn, Països Baixos, Portugal, Suècia, Suissa i Uruguai. Entre participants, jutges i acompanyants, Santa Susanna acollirà a més de 5.000 persones.

El raid internacional està format per quatre curses: la CEI*, una prova de 85 km; les CEI** i CEIYJ**, amb un totat de 140 km cadascuna; i la CEI***, que es fa en dos dies i amb un recorregut de 180 km.

Darrera actualització: 04.12.2019 | 14:40