IDAE FEDER 4622 - L’Ajuntament reordena i millora la mobilitat de l’Alta Maresma i Can Torrent per reduir la contaminació

Divendres, 6 de d’octubre de 2023 a les 00:00

L’objectiu és disminuir les emissions de CO2 en més d'un 10%, fomentar l'ús de la bicicleta i del desplaçament a peu dins de la urbanització

L'Ajuntament de Santa Susanna ha millorat la mobilitat, ha eliminat les barreres arquitectòniques i ha reordenat i pacificat la circulació de les urbanitzacions de l’Alta Maresme i Can Torrent per reduir les emissions de CO₂ produïdes pel trànsit rodat de vehicles de motor. Es tracta d’una actuació finançada amb fons FEDER que també persegueix fomentar l’ús de la bicicleta per a desplaçar-se. En el conjunt de mesures adoptades s’han fet millores d'accessibilitat i rutes de prioritat pels vianants. Tot forma part de la política de l’Ajuntament d’apostar per la sostenibilitat i la innovació, a través de la regidoria de nova creació.

A l’Alta Maresma i a Can Torrent s’han creat carrers de prioritat invertida i plataforma única, eixamplament de voreres, modificant la senyalització de carrers, creant rutes i espais d'aparcament per a bicicletes i millorant l'accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda. També s’ha renovat la xarxa d’enllumenat públic amb la instal·lació de nous suports i lluminàries amb tecnologia LED de baix consum elèctric. Amb totes aquestes accions es pretén disminuir les emissions de CO₂ produïdes pel trànsit rodat en més d'un 10% sobre les comptabilitzades anteriorment.

S’han aprofitat les obres per fer-hi treballs de senyalització viària per pacificar la mobilitat, augmentar la seguretat viària, disminuir els conflictes i la velocitat dels vehicles. També s’ha substituït la xarxa de distribució d’aigua potable renovant la instal·lació i les escomeses. Per últim, s’ha renovat l’escala per a vianants que comunica el carrer Alps i el carrer Costabona.

Darrera actualització: 06.10.2023 | 12:12