Guia pràctica per anar a votar el 14-F

Divendres, 12 de de febrer de 2021 a les 09:00

Diumenge s’elegeixen els 135 diputats del Parlament de Catalunya que seran els encarregats de triar el pròxim President de la Generalitat.

L’Ajuntament de Santa Susanna, en col·laboració amb la Generalitat, ha preparat un dispositiu de votació per garantir la seguretat de les persones que formen part de les meses electorals i dels que vagin a votar. 

[Llegiu-ne més a continuació]

Catalunya celebra el pròxim diumenge 14 de febrer les seves eleccions amb el dubte sobre en quin grau afectarà la pandèmia de la Covid-19 a la participació. Aquest 14-F s’elegeixen els 135 membres del Parlament de Catalunya: 85 a la circumscripció de Barcelona; 17 a la de Girona; 15 a la de Lleida; i 18 a la de Tarragona.

Amb l’objectiu de disposar de tota la informació pràctica pel 14-F s’han respòs les preguntes més freqüents en una jornada peculiar com aquesta:

Qui pot votar?
Les persones que tinguin la condició política de català, més grans de 18 anys el dia de la votació, que no es trobin en alguna de les situacions que legalment priven del dret de vot i que estiguin inscrites en el cens electoral.

On he d’anar a votar?
L’únic col·legi electoral que hi ha a Santa Susanna s’ha instal·lat a la sala auditori del Centre Cívic, al costat mateix de la biblioteca. No està de més portar la targeta censal.

Quin és l’horari per anar a votar?
Els col·legis electorals estaran oberts per anar a votar des de les 9:00h del matí fins a les 20:00 de la nit, de forma ininterrompuda. De tota manera, i amb l’objectiu de garantir una major seguretat es recomanen aquestes tres franges:
 
• De 9:00 a 12:00h. Persones de risc. Les persones majors de 65 anys, les dones embarassades o persones amb hipertensió, diabetis i obesitat o persones que tinguin una malaltia crònica o càncer.

• De 19:00 a 20:00h. Persones en aïllament per Covid-19, positius i contactes estrets. S’aconsella que vagin a votar a última hora, just abans que tanquin les seus electorals. 

• De 12:00 a 19:00h. El gruix horari de la jornada electoral s’ha reservat per a les persones que no siguin de risc i que no estiguin aïllats, que és la gran majoria de la població. 

Quina documentació he de presentar?
Davant la mesa electoral, per identificar-se, cal portar un dels següents documents que han de ser els originals, no poden ser fotocòpies:
•    Document nacional d'identitat (DNI).
•    Passaport (amb fotografia).
•    Permís de conduir (amb fotografia).

Les paperetes de votació les he de portar de casa?
Sí. És recomanable portar el vot des de casa. D’aquesta manera s’evita haver de remenar i tocar papers. Amb tot, a tots els espais electorals hi haurà les paperetes de les formacions polítiques que es presenten a aquestes eleccions.

Pot una persona votar per una altra?
No. El vot és personal i no es pot exercir per delegació. 

Quines mesures de seguretat he d’adoptar?
Les que s’estan fent fins ara: portar la mascareta ben posada, mantenir les distàncies, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic, no fer grups. I, sobretot, seguir en tot moment les indicacions de les persones que estaran al càrrec de vetllar per la seguretat del la jornada electoral.

Darrera actualització: 12.02.2021 | 09:35