Gran Recapte d'aliments 2020

Divendres, 6 de de novembre de 2020 a les 12:00

Torna el Gran Recapte d'Aliments i aquest any és més necessari que mai. Tindrà lloc la setmana del 16 al 21 de novembre però serà diferent a conseqüència de la COVID-19.

No es podrà fer la recollida física d’aliments, per tal de garantir la seguretat de voluntaris i donants.  Es demana a la ciutadania que ens faci donacions monetàries per poder comprar aliments.

[Llegiu-ne més a continuació]

L’emergència social, generada a conseqüència de l’emergència sanitària provocada per la COVID, ha fet que la distribució d’aliments, que duen a terme els Bancs dels Aliments, s’hagi incrementat de forma dramàtica. Al llarg del 2020:

- Més de 15 milions de quilos d’aliments distribuits.
- 262 mil persones a qui han arribat.
- 636 entitats receptores.
- 275 mil àpats cuinats distribuits durant el confinament.
- El valor d’adquisició pel públic dels aliments distribuïts s’estima en uns 35 milions d’euros.

Si la demanda segueix augmentant, no es podrà garantir el repartiment d’aliments els pròxims mesos. És per això que, aquest any, el Gran Recapte és més necessari que mai.

Formes de participació de la ciutadania

  • SUPERMERCAT: Des del 16 al 21 de novembre, es podran fer donacions monetàries a les caixes, en el moment que es pagui la resta de la compra. Les donacions seran de la quantitat que cada persona determini. S'han ampliat les dates de durada del Gran Recapte per ajudar a evitar concentracions de persones.
  • MERCATS: En les mateixes dates, en alguns mercats i botigues de proximitat es podran comprar tiquets, per valors de 3 euros.
  • ONLINE: A més, fins al 16 de desembre es podran fer a través de la web i per bizum al número 33596.
  • En la mesura que la situació sanitària ho permeti, hi haurà voluntàries (si voleu formar-ne part us podeu inscriure aquí).

Els voluntaris i les voluntàries no recolliran aliments però seran presents als supermercats els dies 20 i 21 de novembre per a informar sobre com es poden fer les donacions per al Gran Recapte.

Darrera actualització: 06.11.2020 | 14:09