Eleccions al Parlament de Catalunya 14-F - Com i on votarem?

Dimecres, 3 de febrer de 2021 a les 15:00

El 14 de febrer es celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya, dins d’un context força especial per l’actual situació sanitària causada per la Covid19, per la qual cosa us informem de les particularitats de la jornada electoral d'enguany.

ON VOTAREM:
Votarem al Centre Cívic, a la Rambla dels Països Catalans, núm. 2.
El col·legi electoral consta de dues seccions 1 i 2.  

Et correspon la Secció 1 si estàs empadronat a :
Casc Urbà – Can Batlle – Pla i Urbanització Can Ratés – Zona Blocs i Urbanització La Vall – Rambla del Montnegre – Urbanització Ciutat Jardí – Habitatges disseminats des de la Carretera Nacional II fins la muntanya.
Dins de la secció 1 hi ha tres meses, distribuïdes per ordre alfabètic: A, B i C.
[Llegiu-ne més a continuació]

Et correspon la Secció 2 si estàs empadronat a :
Urbanitzacions Can Torrent, Alta Maresma i Can Gelat – Zona Hotelera – Tot el Pla, habitatges situats entre la Carretera Nacional II i la platja.
Dins de la secció 2 hi ha dues meses, distribuïdes per ordre alfabètic: A i B.

EL LOCAL ELECTORAL
El local electoral permet un aforament de baixa densitat, guarda les distàncies de seguretat establertes entre meses electorals i els seus membres, i estarà permanentment ventilat. El responsable i col·laboradors de seguretat regularan l’afluència dins el local.
Durant la jornada electoral, el local es netejarà i desinfectarà amb la regularitat pautada per l’autoritat sanitària.
Hi haurà a disposició dels votants gel hidroalcohòlic o guants d’ús únic (pel cas d’al·lèrgies).
Els espais d’espera seran a l’aire lliure, al carrer i dins del pati del Centre Cívic, on també hi haurà les cabines i paperetes de votació.  
La sortida del local serà independent de l’entrada, per evitar al màxim el creuament de persones.
Tot i les mesures adoptades, us demanem que estigueu dins el local el temps estrictament necessari per emetre el vostre vot.


EL RESPONSABLE DE SEGURETAT 
El responsable de seguretat i el seu personal col·laborador, controlaran l’accés ordenat dels votants al local electoral, organitzant les cues i el flux de votants dins el local.  Vetllarà pel compliment de l’obligació de l’ús de la mascareta en tot moment, de garantir les distàncies de seguretat, la neteja de mans dels votants, assegurarà l’entrada i sortida pels accessos correctes i evitarà les aglomeracions i el contacte entre persones.
Cal que seguiu les seves indicacions en tot moment.

COM VOTAREM :
A partir de les 9 del matí, hora en que s’obre la votació, haureu de seguir les indicacions dels responsable de seguretat i els seus col·laboradors, que regularan l’accés a dins del recinte on hi ha el local electoral. 
També heu d’estar atents a la senyalització, tant vertical amb les normes de seguretat sanitària, com a les marques de terra.
És obligatori l’ús de mascareta (us poden demanar que us la retireu un moment per tal d’identificar-vos). A la franja de 19:00 a 20:00 h. s’haurà de portar per accedir al local la mascareta FFP2.
Heu d’accedir sense acompanyant, llevat que necessiteu assistència.
Cal respectar sempre la distància d’1,5 metres tant a l’exterior com a l’interior del local electoral.
Tot i que hi ha unes franges horàries recomanades pel Procicat, en cas excepcional, es donarà prioritat a les persones vulnerables per tal de reduir el temps d’exposició a un possible contagi.
Hi haurà paperetes i cabines sense cortines, respectant la privacitat, però és recomanable que porteu el vot preparat des de casa.
Haureu de mostrar el DNI als membres de la Mesa respectant la distància, o dipositant-lo on us indiquin.
Quan els membres de la Mesa us ho indiquin, haureu de mostrar el sobre per comprovar que només n’hi ha un, i un cop retirin el paper que tapa l’urna, haureu de dipositar-hi el vot.
Només podrà haver-hi una persona votant davant de la mesa, amb la distància de seguretat d’1,5 metres, a excepció de que necessiteu assistència.

PROCEDIMENT DE VOT DE LES PERSONES CONTAGIADES:
S’haurà de prioritzar el vot per correu, sempre que sigui possible, però en cas de no haver-ho pogut fer, s’ha establert una franja horària de persones en quarantena – contagiats, contactes estrets i sospitosos-, des de les 19:00 a les 20:00 hores.  
Durant aquesta franja serà obligatori portar la mascareta FFP2 per accedir al local electoral.
Hauran de dur un certificat de desplaçament per la crisi sanitària per la Covid19, amb la finalitat única de trencar el confinament obligatori per exercir el seu dret a vot. Les autoritats podran demanar la seva presentació.
Es recomana dur el vot preparat des de casa a l’efecte de minimitzar el temps d’estada dins el local i evitar tocar qualsevol tipus de material.

APODERATS :
Segons comunicat rebut de la Junta Electoral Central, amb motiu de la pandèmia la Junta ha acordat que durant la jornada electoral únicament hi hagi un apoderat de cada formació política per cada cinc taules (en el nostre cas equival a un apoderat de cada formació pel local electoral) i durant l’escrutini un únic apoderat per cada una de les taules electorals, de cada formació política.
Així mateix hauran de mantenir les distàncies de seguretat i esperar el seu torn per recollir la documentació electoral quan els hi indiqui els membres de la Mesa, fent-ho amb el rentat previ i posterior de mans i amb el termini més breu possible. 

Darrera actualització: 03.02.2021 | 15:16