El primer curs d’ESO de la història a Santa Susanna obre les portes amb normalitat

Dijous, 12 de setembre de 2019 a les 12:00

52 nois i noies han començat avui les classes de secundària i es converteixen en els primers alumnes que ja no han de marxar del poble per continuar estudiant.

Avui ha començat amb tota normalitat el primer curs escolar on l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) ja es pot fer al poble. Un total de 52 nois i noies formen la primera tongada d’alumnes que poden estudiar secundària sense haver de marxar de Santa Susanna.

Les classes han començat en uns espais habilitats a l’Escola Montagut. A finals d’octubre, aquests 52 nois i noies ja podran ocupar les aules de l’institut que s’està acabant de construir.

El dia d’avui es pot considerar històric. Després de molts anys de gestions de l’alcalde Joan Campolier i de peticions de la comunitat educativa (pares i professors), l’ESO ja és una realitat al poble. Santa Susanna s’ha convertit en un dels municipis més petits de Catalunya en poder impartir la secundària i disposar d’un institut.

No està de més recordar que fins el curs passat, els nois i noies s’havien de desplaçar forçosament a Pineda, Malgrat o Calella per continuar estudiant. Ara això ja és història.

Darrera actualització: 12.09.2019 | 14:57