El Festival Micròmetre consolida una programació de sis dies amb una cartellera de primer nivell

Dimarts, 4 de de juny de 2024 a les 00:00

Entre l’1 i el 10 de setembre, Santa Susanna serà l’escenari d’espectacles protagonitzats, entre altres, per Lloll Bertran, Manel Barceló, Judit Martín o Albert Pla

La 8a edició del Festival Micròmetre representa la consolidació d’una programació d’arts escèniques de sis dies que actua com l’arrancada de la temporada de teatre. El dissabte 1 de juny, al Centre Cívic, l’alcalde Joan Campolier i els responsables de LaGuàrdia Produccions, Anna Estol i Joan Gallart, van presentar els continguts del festival que es farà els dies 1, 5, 6, 7, 8 i 10 de setembre. 

Hi ha programats els següents espectacles:

  • 1 de setembre. 18 h. Centre Cívic. “Lo nuestro estaba cantado”. Es tracta d’una comèdia musical protagonitzada per Rocío Madrid i l’actor de Pineda de Mar, Jaume Casals, dirigida per Alícia Serrat i amb la direcció musical de Ferran González.
  • 5 de setembre. 21 h. Centre Cívic. “Estimadíssims malvats”. És un muntatge de la Companyia Teatre Nu, dirigida per Víctor Borràs Gasch i interpretada per Jordi Vidal i Laia Vallès.
  • 6 de setembre. 21 h. Centre Cívic. “Albert Pla. ¿Os acordáis?”. Un dels artistes més polifacètic i transgressor puja a l’escenari sol per a teatralitzar les seves cançons.
  • 7 de setembre. 17 h. Can Ratés. “Molt soroll per res”. Una trama al voltant de l’amor i el sexe i els rols de la parella, de la Companyia Parking Shakespeare dirigida per Israel Solà i interpretada per Òscar Bosch, Mireia Cirera, Ester Cort, Adrià Díaz, José Pedro García Balada, Pep Garcia-Pascual, Carles Gilabert, Ferran Herrera, Ariadna Matas, Santi Monreal, Ricard Sadurní.
  • 7 de setembre. 21.30 h. Centre Cívic. “Not talent”. Es tracta d’un espectacle d’humor molt improvisat de Judit Martín amb la col·laboració d’Emma Bassas. Un cant a la mediocritat, un xou que celebra el fracàs.  
  • 8 de setembre. 18 h. Centre Cívic. “Tot fent Pigmalió”. Un espectacle amb dues primeres espases de l’escena, Lloll Bertran i Manel Barceló, amb direcció de Marc Rosich i Jordi Andújar, i la música óriginal i la direcció musical de Marc Sambola.
  • 10 de setembre. 21 h. Can Ratés. “John i Jen”. És un musical de petit format protagonitzat per Marc Pociello i Anna Valldeneu, amb la direcció escènica de Xavi Duch i la musical de Filippo Fanó. 

Totes les entrades costen entre 12 i 15 euros i es poden comprar a través del web www.festivalmicrometre.cat 

Invertir en cultura

A la presentació, l’alcalde Joan Campolier va assegurar que ja hi ha la perspectiva suficient per assegurar que l’aposta pel Micròmetre “va ser un encert perquè és un producte que funciona i que la gent se l’ha fet seu”. Va voler posar en valor el treball dels que fan: “La qualitat, la imaginació i l’ambició no tenen res a veure amb ser un poble gran o petit. Hi té a veure amb tenir professionals, que vulguin treballar, que es moguin i que creguin en el projecte”.

L’alcalde de Santa Susanna va tornar a insistir en la importància d’invertir en cultura: “La cultura és l’aliment imprescindible per tenir una societat capaç de tenir opinió pròpia i, per tant, de ser més lliure”. I va acabar explicant que el Micròmetre respon a dos criteris bàsics de qualsevol projecte, “que agradi als de casa i que sigui capaç d’atraure els de fora”. Campolier afirma que això està passant perquè la proporció d’espectadors del Festival ja és un 70% de susannenques i susannencs i un 30% d’altres punts el país.

 

 

Darrera actualització: 04.06.2024 | 10:30

Imatges

Programa Micròmetre