El desconfinament tindrà 4 etapes però la “normalitat” encara trigarà

Dimecres, 29 d'abril de 2020 a les 10:00

Previsiblement, fins a mitjan o finals de maig no es permetrà l’obertura de petits comerços, terrasses amb un 30% de capacitat, hotels i allotjaments turístics amb moltes limitacions.

El govern espanyol ha previst que el desconfinament de la població es faci en quatre etapes, encara d’incerta durada, i que s’aplicarà en funció de la realitat de cada moment. Els hotels, restaurants i bars encara trigaran a tornar a la seva plena normalitat. De moment, el pla del govern espanyol preveu que, si tot va bé, a mitjan o finals de maig, comerços, terrasses, hotels i allotjaments turístics comencin a obrir amb moltes limitacions.

[Llegiu-ne més a continuació]

Les quatre etapes previstes per l’executiu espanyol són, bàsicament, les següents:

  • FASE 0. Començarà el 4 de maig. S’autoritzarà a restaurants i cafeteries servir menjar per emportar. També podran obrir les perruqueries amb hora concertada. Els locals hauran de tenir mostrador, mampara o, quan això no sigui possible, garantir al màxim la protecció individual. S’establirà un horari d’atenció preferent als més grans de 65 anys.
  • FASE 1. Podran obrir comerços sota estrictes mesures de seguretat però no grans centres comercials. La restauració podrà obrir terrasses només amb el 30% de l’aforament.
    També podran fer-ho hotels i allotjaments turístics sense poder utilitzar zones comunes. Es podrà fer turisme actiu i de natura amb grups limitats. Els llocs de culte veuran reduït el seu aforament a un terç de la seva capacitat.
  • FASE 2. Els bars i restaurants ja podran obrir els locals interiors amb servei de taula però garantint la separació entre taules. L’aforament estarà limitat a un terç. Només es podrà consumir assegut o per emportar. Les discoteques i pubs nocturns encara no podran obrir. Els hotels i allotjaments turístics podran reobrir les zones comunes amb un terç de l’aforament.
  • FASE 3: Els bars i restaurants estaran al 50% garantint la separació dels clients i ja hi podrà haver consumicions a peu dret, sempre que hi hagi una distància mínima d’1,5 metres. Les terrasses tindran un 50% de la capacitat, les discoteques i pubs nocturns podran reobrir amb una tercera part de l’aforament. S’obriran les platges. El transport públic estarà al 100%, es podria incrementar la ocupació de vehicles i s’autoritzaran les activitats nàutiques recreatives.

Podeu consultar-ne més informació als documents adjunts.

Darrera actualització: 29.04.2020 | 13:19