Constituïda l'Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera

Dimarts, 25 de d’octubre de 2022 a les 00:00

Santa Susanna, Palafolls, Malgrat de Mar, Tordera i Blanes lideren un projecte que persegueix fer valdre l'espai rural productiu i garantir la continuïtat de l'activitat agrària

L'Espai Agrari de la Baixa Tordera ha fet un pas més. Divendres, els alcaldes i alcaldesses de Santa Susanna, Palafolls, Malgrat de Mar, Tordera i Blanes, juntament amb les cooperatives -sòcies fundadores- la Cooperativa Conca de la Tordera, la Cooperativa Agrària la Baixa Tordera i la Cooperativa Progrés-Garbí van signar la constitució de l'Associació que s'ha d'encarregar de la promoció i el suport a l'activitat agrària. 

Els membres de l'associació volen que aquesta sigui un instrument de cooperació útil per a la gestió i el desenvolupament de l'activitat agrària i les activitats econòmiques complementàries. També es vol fer servir l'associació per sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat de preservar els espais rurals i fomentar la implantació d'estratègies alimentàries en els pobles i ciutats.

Cal destacar que una de les principals voluntats de l'associació és incentivar la incorporació de noves vocacions laborals al sector agrari, per tal d'assegurar la continuïtat de l'empresa agrària a través de la formació professional o altres fórmules d'acompanyament i mentoria. L'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, assegura que "no podem deixar que el camp mori, ens cal garantir-ne la continuïtat i el relleu generacional. Contra l'especulació de tercers, suport al sector".

Darrera actualització: 25.10.2022 | 12:41