Conclou el 1r Cicle de Conferències de la Destinació Costa de Barcelona Maresme amb un balanç positiu de la participació

Dimecres, 22 de juliol de 2020 a les 14:00

L’acte de clausura del 1r Cicle de Conferències de la Destinació Costa de Barcelona Maresme va fer-se el passat 20 de juliol a l’Aqua Hotel Onabrava & Spa, de Santa Susanna, amb la intervenció de la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón i del president del Consorci de Turisme del Maresme, Joaquim Arnó, entre d’altres autoritats de la comarca.

El 1r Cicle de conferències de la Destinació Costa de Barcelona Maresme, organitzat pel Consorci de Turisme, ha acostat diverses personalitats del món polític i empresarial als representants del sector turístic de la comarca. Les conferències s’han fet a través de la plataforma Zoom. Hi han participat els consellers i conselleres Miquel Buch, Àngels Chacón, Damià Calvet, Teresa Jordà i Mariàngela Vilallonga; el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i el president del Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre.

[Llegiu-ne més a continuació]

Durant el dinar - col·loqui, representants del sector turístic van poder tractar l’actual situació al Maresme en uns moments d’extremada dificultat degut a la pandèmia de la COVID-19.

En la seva intervenció a l’acte de cloenda del cicle, la consellera Àngels Chacón va destacar que “el sector turístic és molt important per al nostre país: representa el 12% del PIB i el 14% de l’ocupació, i està format per pimes. Per aquest motiu l’impacte que té la Covid19 en ell ens preocupa especialment”. Tenint en compte aquesta realitat, la consellera va demanar que “els Ertos s’allarguin i també volem que es puguin posar en marxa ajuts directes mitjançant la territorialització dels fons que en breu aprovarà la Unió Europea”. Per últim, la titular d’Empresa i Coneixement va avançar que “volem impulsar, com vam fer amb el comerç, un manifest de país que reculli les necessitats del sector”.
 
Segon cicle de conferències de la Destinació Costa de Barcelona Maresme
 
D’altra banda, de cara a la tardor s’està preparant ja un segon cicle de conferències amb nous ponents. Segons explica el president del Consorci de Turisme Costa del Maresme, Joaquim Arnó, “les conferències han incidit en un dels principals objectius que tenim: escoltar el sector  de la comarca, atendre’l i canalitzar les seves inquietuds i problemàtiques, amb un diàleg amb les autoritats de Catalunya”.
 
Arnó afegeix que “la bona acollida de les conferències ha fet que ja estiguem treballant en un segon cicle, que impulsarem de cara a la tardor. D’aquesta primera proposta en fem un balanç molt positiu de la participació que hi ha hagut per part del sector. També perquè s’han plantejat inquietuds que estan servint i serviran per poder fer millores i ajudar, en uns moments que calen més suports que mai”.

Darrera actualització: 22.07.2020 | 15:58