Comunicat sobre la informació de Tv3 relativa a l’afectació del POUM sobre la pagesia

Divendres, 20 d'agost de 2021 a les 09:00

En relació a la informació emesa al Telenotícies Comarques i al Telenotícies Vespre de TV3 del 18 d’agost, sota el títol genèric “Pagesos de Santa Susanna temen que el nou POUM els deixi sense feina”, l’Ajuntament de Santa Susanna vol aclarir alguns aspectes rellevants que poden arribar a confondre l’opinió pública.

La millor manera de fer-ho és aportant dades objectives corresponents al POUM 2018. Són les següents:

  • La superfície del terme municipal de Santa Susanna és de 12.482.014 m2.
  • El 21,17% és sòl urbà; el 0,29% és espai que el POUM contempla com a urbanitzable i el 78,54% es qualifica com a NO urbanitzable.
  • De tot aquest 78,54% hi ha un 1,70% d’espai agrícola que la planificació considera –de cara al futur-- “susceptible d'activitats compatibles”.

Això no té res a veure amb el contingut de la informació que parla de “pagesos envoltats de comerços i hotels”, de “pagesos desprotegits” o que “el nou pla urbanístic els condemna de mort”. Una mirada per a la història recent de Santa Susanna permet observar que: 

  1. És dels pocs municipis turístics que no ha sucumbit a la pressió de l’especulació urbanística.
  2. És dels pocs municipis turístics que ha preservat, protegit i impulsat el seu sector primari (agricultura) del qual n’ha fet bandera.
  3. Tant és així, que el municipi forma part de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera que persegueix donar continuïtat al camp i posar en valor el territori.

L’Ajuntament sempre ha treballat en benefici de l’interès general, és a dir, de la ciutadania de Santa Susanna i de la preservació del medi natural. L’horta forma part de la història i de l’activitat econòmica del municipi i és un símbol que defineix Santa Susanna com un poble que sap fer compatible l’activitat turística amb un entorn de camps de conreu i medi forestal privilegiat.

L’Ajuntament no considera just que a través d’un mitjà de comunicació tan influent com és TV3 es desenfoqui la imatge i el treball del municipi a favor del medi ambient i del sector primari. 

Darrera actualització: 20.08.2021 | 12:13