Comunicat de l'Ajuntament sobre la colònia de gats del carrer Dosrius

Dilluns, 7 de desembre de 2020 a les 12:00

El municipi de Santa Susanna, com bona part dels del país, té una sèrie de colònies de gats en el seu espai públic. La gestió correcta d’aquestes colònies correspon als ajuntaments. És per això que Santa Susanna ha posat fil a l’agulla per a començar a gestionar i controlar les colònies de gats, començant per les més problemàtiques.

La colònia de la parcel·la no edificada del carrer Dosrius de la Urbanització Alta Maresme ha generat conflictes amb els veïns atès que els gats envaïen les zones verdes comunitàries i les parcel·les privades amb els problemes d’higiene pública que se’n deriven. És per això que ha estat escollida com a primer punt d’actuació de gestió i control de la colònia basada en el que s’anomena mètode CER: captura, esterilització i retorn dels exemplars.
L’actuació va començar el dimarts 1 de desembre gràcies als serveis tècnics de l’empresa Help Guau.
Arran de la controvèrsia generada en algunes de les xarxes socials per part de l’entitat “La Mar de Gats” de Santa Susanna l’Ajuntament vol constatar els següents fets i, alhora, desmentir les informacions que no s’ajusten a la realitat:

1. No és cert que Help Guau tingui diferents denúncies sinó un expedient obert per part del SEPRONA que no s’ha tancat en anys. Sí que hi ha constància que tenim diversos ajuntaments se’ls ha demanat informació sobre els serveis que els prestem però Help Guau no ha rebut cap tipus comunicació per part de SEPRONA requerint cap documentació.
2. Els gats capturats seran esterilitzats, valorats sanitàriament i retornats al municipi de Santa Susanna, en un espai municipal preparat per a acollir-los i donar-los el benestar (recer, aliment i aigua) que requereixin.

L’Ajuntament de Santa Susanna amb aquesta actuació comença el control de les colònies de gats per fer compatible el benestar de llurs animals amb l’absència de molèsties als veïns del poble.

Darrera actualització: 07.12.2020 | 12:23