COMUNICAT D'ACTUALITZACIÓ DELA FASE D'ALERTA DEL PROCICATCALOR MOLT INTENSA I PER CALOR NOCTURNA INTENSA

Dimarts, 11 de de juliol de 2023 a les 00:00

Es comunica que es manté activat el PROCICAT en fase d'ALERTA per calor molt intensa, acompanyat per calor nocturna intensa.

El pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) està en fase 2.

A partir del migdia d'avui, 11 de juliol, s'espera un episodi de calor molt intensa que afecti tot Catalunya, especialment la meitat Nord, i més concretament les comarques de Lleida, La Garrotxa i Alt Empordà. La distribució del fenomen dins la zona avisada serà de caràcter general.

El llindar d'avís per calor nocturna intensa es pot superar a les comarques de tot el litoral i pre-litoral de Catalunya la propera matinada.

Es demana als ajuntaments que es prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98 més dos graus Cèlsius

El percentil 98 és el valor estadístic que indica que només el 2% de dies dels mesos d’estiu, la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor. Aquest percentil, pren un valor diferent a cada municipi en funció de les temperatures màximes que s’hi assoleixen.

Darrera actualització: 11.07.2023 | 13:27