Comencen les obres de rehabilitació de la Torre del telègraf de Montagut

Dimarts, 12 de maig de 2020 a les 15:00

Es tracta d’una edificació de telegrafia òptica del segle XIX que va ser declarada Bé Cultural d’Interès Local l’any 2008

Aquest dimarts han començat les obres de rehabilitació de la Torre del telègraf de Montagut. Es tracta d’una torre de telegrafia òptica del segle XIX que el pas dels temps i les inclemències meteorològiques ha anat deteriorant.

Els treballs van a càrrec de l’Associació de Tècnics d’Investigacions Culturals i Socials, S.L. (ATICS). Consisteixen en la consolidació dels paraments més afectats a la façana sud-oest i la protecció dels coronaments dels murs i finestres per evitar l’acció erosiva de l’aigua de pluja que pot penetrar al cor dels murs. Els treballs de rehabilitació tenen un pressupost de 47.734 euros.

La Torre Montagut forma part de la xarxa d’estacions de telegrafia òptica que exercien la funció d’estacions repetidores de missatges codificats. De fet, es poden considerar els orígens de les xarxes de telecomunicacions. És una torre quadrada situada a la muntanya del mateix nom, a tocar del terme municipal de Malgrat de Mar. És la torre número 213 del ramal de la línia civil que anava de Barcelona a la Jonquera.

Darrera actualització: 13.05.2020 | 11:40