Adif i l’Ajuntament de Santa Susanna signen un conveni per millorar la protecció de la infraestructura ferroviària al seu pas pel municipi

Dimecres, 7 de juliol de 2021 a les 09:00

S’instal·laran 2.085 metres de tanca nova a l’entorn de la Platja de les Dunes, amb un cost estimat de 550.000 euros (IVA inclòs)

Adif i l’Ajuntament de Santa Susanna han signat un conveni de col·laboració per a la instal·lació de nous tancaments de contribuiran a la millora de la protecció de la línia ferroviària d’ample convencional Barcelona-Mataró-Maçanet al seu pas pel municipi.

L’acord comprèn la instal·lació de nous tancaments de seguretat mitjançant malla electrosoldada, entre els punts quilomètrics 52 i 52/810 al costat de la muntanya, i entre els punts quilomètrics 51/750 i 53/100 al costat del mar, a l’entorn de la Platja de les Dunes.

El cost estimat d’aquestes actuacions ascendeix a 550.000 euros (IVA inclòs), que seran aportats per Adif, amb un termini d’execució d’uns de 5 mesos. Per la seva part, el manteniment i la conservació de les noves instal·lacions anirà a càrrec del municipi.

Gràcies a l’acord assolit entre ambdues parts, es garantirà una protecció major tant per a la ciutadania com per a l’explotació ferroviària, evitant el trànsit indegut de vianants per punts no autoritzats en un tram de costa amb una afluència turística molt elevada.

Aquest conveni forma part de les accions previstes per Adif per incrementar la seguretat en estacions de viatgers, així com a altres entorns ferroviaris, tant per als ciutadans/es com per a les circulacions ferroviàries. Amb aquestes actuacions es pretén millorar els sistemes de protecció de la infraestructura per dissuadir i evitar trànsits indeguts per les vies. 

Aquestes accions contribueixen a la consecució de diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible: ODS 3 (Salut i Benestar), ODS 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura) i ODS 11 (Ciutats i Comunitats Sostenibles). 

Darrera actualització: 07.07.2021 | 11:28