Actualització de la fase d'emergència del PROCICAT - 8 de febrer

Dilluns, 8 de febrer de 2021 a les 00:00

S'ha publicat la resolució per la qual es prorroguen les mesures mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19, algunes de les modificacions en les mesures són les següents.

Mobilitat de les persones:
- Dins del territori de Catalunya l'entrada i sortida de persones passa a limitar-se en l'àmbit comarcal, amb les excepcions justificades, entre les quals s'afegeixen els desplaçaments motivats per al desenvolupament d'activitats docents i d'activitats d'intervenció socioeducativa que comportin sortides del centre educatiu, sempre que no impliquin pernoctació.
- També s'autoritzen els desplaçaments entre l'Alt Urgell i el Principat d'Andorra per part de les persones residents en ambdós territoris.
[Llegiu-ne més a continuació]

Sectors d'activitat:

- Àmbit de l'activitat comercial: S'inclouen les llibreries en el grup d'establiments comercials que comercialitzen productes essencials, exclosos de les limitacions d'obertura els dissabtes i els diumenges, així com d'aquelles que estan vinculades a la superfície de venda o a la seva ubicació en establiments comercials col·lectius.

- Àmbit esportiu:  es permet la reobertura de les instal·lacions i equipaments en espais tancats, subjectes a un aforament del 30% i el desenvolupament d'activitats grupals subjectes al límit de concentració màxima de sis persones i l'ús de mascareta, i s'autoritza la represa de les competicions que donen accés a categories internacionals, nacionals i professionals, sense públic assistent; també s'incideix en la situació de les activitats esportives federades, respecte de les quals es clarifica que, si bé no estan subjectes a la limitació de concentració màxima de sis persones, els entrenaments s'han de dur a terme en els grups estables habituals i amb subjecció a determinades condicions, per evitar aglomeracions d'esportistes.

- Àmbit de la restauració: s'amplia l'horari en què es pot servir en el mateix establiment, que passa a ser de les 7:30 hores a les 10:30 hores i de les 13:00 hores a les 16:30 hores.

- Àmbit de les activitats de formació: es preveu que les escoles de música i de dansa autoritzades pel Departament d'Educació puguin fer classes presencials, amb mesures per limitar el nombre d'alumnes.

- Àmbit de les activitats docents universitàries: es permet l'activitat presencial restringida també per a la docència teòrica en les classes corresponents al primer curs d'estudis de grau.

[Tota la informació als documents PDF adjunts]

Darrera actualització: 08.02.2021 | 11:25