Actuació integral a la Biblioteca Vall d’Alfatà per millorar-ne l’eficiència energètica

Dijous, 16 de de març de 2023 a les 00:00

S’han substituït tots els punts de llum, col·locat persianes motoritzades i instal·lat una bomba de calor per millorar el confort i la qualitat de l’equipament

La col·laboració entre l’Ajuntament de Santa Susanna i els Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona ha permès fer una actuació integral a la Biblioteca Vall d’Alfatà per millorar la seva eficiència energètica.

La Biblioteca de Santa Susanna és un dels equipaments on va més persones. Ofereix tots els serveis d'una biblioteca pública, sales de lectura i estudi, préstec de llibres, clubs de lectura, hores del conte, tallers, cursos, jornades i espectacles culturals de petit format adreçats a totes les edats. L’equipament, inaugurat l’any 2017,  tenia alguns dèficits en la instal·lació de climatització per això s’ha destinat una inversió de poc més de 44.300 euros per millorar-ne l'eficiència energètica substituint els actuals punts de llum de baix consum per LEDs i col·locant cortines regulables.

Concretament, les millores que s’hi ha fet són:

  • Substitució massiva de tots els punts de llum canviant la tecnologia de baix consum per tecnologia LED. S’han canviat els 136 punts de llum de la biblioteca per tecnologia LED que gasten menys energia i milloren la qualitat lumínica per les persones.
  • Col·locació de tires LED per millorar la qualitat de la llum a les estanteries. S'han instal·lat unes noves tires LED pròximes a les estanteries i penjades del sostre per afavorir la visió.
  • Col·locació de cortines als finestrals de la planta primera per reduir l’efecte de pèrdua de calor. Els tres finestrals de la primera planta de la Biblioteca no tenien cap sistema de regulació de llum, ni aïllament tèrmic addicional. Això perjudicava la visió dels usuaris, a més de ser un punt amb desequilibris de temperatura. Per això, s'ha instal·lat una persiana motoritzada per poder regular l'entrada de llum, disminuir els desequilibris de temperatura millorar la qualitat tèrmica de la primera planta.
  • Instal·lació d’una màquina d’aire amb bomba de calor suspesa per aportar temperatura a la primera planta.
  • Instal·lació d’aire condicionat a l’aula infantil.
  • Instal·lació de la climatització a la sala del rack. A la sala on hi ha els equips tecnològics de la Biblioteca no hi havia cap mena de climatització. Això feia que la sala tingués una temperatura massa elevada i que els aparells fossin menys eficients. S'ha col·locat un climatitzador que funciona les 24 hores i que manté una temperatura estable de 21ºC.

Darrera actualització: 16.03.2023 | 09:38