Campolier inaugura el 86è Congrés mundial de periodistes esportius de l’AIPS lloant les bondats de Santa Susanna

Dilluns, 29 de d’abril de 2024 a les 11:00

Davant dels 400 participants a la cimera esportiva internacional la llegenda de l’atletisme Edwin Moses hi ha presentat el seu film autobiogràfic “Moses 13 steps”

“Han escollit vostès molt bé i els asseguro que no s’han equivocat”. Joan Campolier, alcalde de Santa Susanna, es dirigia d’aquesta manera, diumenge a la nit, a la flor i la nata del periodisme esportiu i els principals dirigents del món de l’esport i esportistes del moment reunits al municipi per celebrar-hi el 86è Congrés de l’Associació Internacional de Premsa Esportiva (AIPS). L’alcalde Campolier va obrir la cerimònia d’inauguració del congrés del Centenari (“a partir d’ara aquest poble ja forma part de la història centenària de l’associació; per sempre més hi estarà lligat”, va dir), agraint la confiança de l’esport mundial en el municipi i destacant les virtuts de Santa Susanna.

L’alcalde els va dir que Santa Susanna és com un oasi, un poble envoltat de camps, muntanya i mar, que ha fet de l’esport i del turisme esportiu una de les seves raons de ser. De fet, aquesta aposta del poble per l’esport és el que permet que per uns dies Santa Susanna sigui l’epicentre de l’esport mundial d’elit. El Congrés de l’organització més important de periodistes esportius del planeta, amb més de 15.000 associats, aplega 400 persones dels cinc continents.

Durant la inauguració, el president mundial de l’AIPS, l’italià Gianni Merlo, va parlar de l’esport com una disciplina capaç d’unir a les persones: “Els cinc continents tenim diferents maneres de comunicar però hem de treballar junts perquè l’esport pot construir nous ponts”. També s’hi va referir el president de l’Associació Espanyola de Premsa Esportiva, Julian Redondo, mentre que Rafael Santonja, president de la Federació Internacional de Fisicoculturisme i Fitness-IFBB, posava l’accent en el fet que “al Congrés es parla d’esport, vida i passió, i això defineix molt bé Santa Susanna”.

Per últim, el director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, va explicar que Catalunya és una de les millors destinacions esportives d’Europa. El president de la FIFA, Gianni Infantino, va enviar un missatge de suport a través de vídeo.

 

“Moses-13 Steps”

Dins el marc del Congrés de l’AIPS, Edwin Moses, considerat el rei de la cursa dels 400 metres tanques, ha presentat aquest dilluns el seu film autobiogràfic, “Moses 13 steps”. El títol del film fa referència al nombre de passes que ell feia entre tanca i tanca abans de saltar, una menys que la resta dels atletes del moment. La pel·lícula estarà aviat disponible a les plataformes digitals.

L’exatleta nord-americà nascut a Dayton, Ohio, el 1955, és una llegenda de l’atletisme. Durant 9 anys, 9 mesos i 9 dies (1977-1987) i en 122 curses consecutives ningú el va poder derrotar. Va guanyar la medalla d’or als Jocs Olímpics de Mont-real (1976) i Los Angeles (1984) i la de bronze a Seül (1988); i va ser campió del món a Hèlsinki (1983) i a Roma (1987). El seu rècord del món va ser vigent fins els Jocs de Barcelona, l’any 1992. Actualment, Moses és president de l'Agència Antidopatge dels Estats Units i president de l'Acadèmia Laureus. És llicenciat en Ciències en Física al Morehouse College i MBA per la Universitat de Pepperdine.

 

86è Congrés de l’Associació

El Congrés de l’AIPS es fa a l’Hotel Atzavara. L’elit del periodisme esportiu internacional hi analitza el futur de la professió i com li afecta l’augment de creadors de continguts i influencers. Un dels temes que tractaran és  l’impacte de la Intel·ligència Artificial a l’esport. El debat sobre el periodisme esportiu des d’una perspectiva de gènere també forma part de l'agenda del Congrés.

 

Els AIPS Sport Media Awards

Aquest dilluns 29 d’abril, al Pavelló d’Esports es farà la cerimònia de lliurament dels Sport Media Awards. Es tracta dels màxims guardons internacionals al periodisme esportiu. Els premis reconeixen als millors narradors d'històries esportives a totes les plataformes, de fotografia a vídeo, de periodisme gràfic a digital, de podcasts a blocs esportius, premsa escrita, ràdio, televisió, etc. 

Darrera actualització: 29.04.2024 | 15:45