2.674 persones de Santa Susanna podran votar a les eleccions municipals del diumenge 28 de maig

Divendres, 19 de de maig de 2023 a les 00:00

Les urnes per exercir el dret a vot estan ubicades a la Sala del Centre Cívic repartides en cinc meses electorals i amb horari de 9 h a 20 h. L’espai és totalment accessible

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals per escollir la composició de l’Ajuntament. A Santa Susanna s’han presentat un total de cinc candidatures. Per saber quines són es pot consultar el Butlletí Oficial de la Província adjunt o el següent enllaç:

https://elecciones.locales2023.es/ca/.

El Local Electoral està situat a la Sala del Centre Cívic, a la rambla dels Països Catalans, número 2. És un espai totalment accessible per garantir la participació de tothom. A l'interior del local electoral, hi ha cinc meses repartides en dues seccions per facilitar el procés de votació.

La secció 1 inclou el Centre històric, les urbanitzacions de Can Batlle, Can Ratés, la Vall i Ciutat Jardí de Sant Genís de Palafolls, la rambla del Montnegre i el disseminat de la zona muntanya. Aquesta secció es divideix en tres meses: 01-001-A; 01-001-B; i 01-001-C.

La secció 2 inclou les urbanitzacions de Can Torrent, Alta Maresma i Can Gelat, la zona hotelera i tot el disseminat des de l'N-II fins a la platja, i es divideix en dues meses: 01-002-A i 01-002-B.

La votació comença a les 9 h tot i que els locals estan oberts abans perquè puguin presentar-s’hi les persones que constitueixin les meses electorals i perquè verifiquin que no hi ha problemes amb el material electoral, urnes, cabines, suports senyalitzadors, sobres, paperetes, impresos... La votació acaba a les 20 h.

Qui pot votar

Poden votar les persones de nacionalitat espanyola, majors d'edat i inscrites al cens electoral. També ho poden fer aquelles persones de nacionalitat espanyola inscrites al Cens Electoral de Residents Absents (CERA) i les residents temporals a l'estranger (ERTA), tot i que han de sol·licitar-ho prèviament. Les persones amb nacionalitat d'un altre país de la Unió Europea o ciutadanes de països amb convenis de reciprocitat, que estiguin empadronades a Santa Susanna i hagin manifestat la seva voluntat de votar aquí, també tenen dret a fer-ho. 

En el moment de votar caldrà identificar-se mitjançant:

·      Document Nacional d’Identitat (DNI)

·      Passaport (amb fotografia)

·      Permís de conduir (amb fotografia). Vàlid també mitjançant l’aplicació miDGT.

·      Targeta de residència (en el cas de ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea que en tinguin)

·      Targeta d’identitat estrangera (nacionals de països amb tractat de reciprocitat)

Els documents poden ser espanyols o estrangers sempre que siguin originals i incloguin fotografia. Les fotocòpies no són vàlides. També són vàlids si estan caducats.

Si algú té dubtes sobre la seva inscripció al Cens Electoral es pot consultar fàcilment a través de la Seu electrònica de l'INE a través de l'enllaç següent: https://sede.ine.gob.es/ce-internet1/pages/frmPresentacion.xhtml utilitzant la identificació digital per accedir a l'apartat de consulta del Cens durant el període electoral.

Constitució del nou Ajuntament

El dia 17 de juny de 2023, es constituirà el nou ajuntament en una sessió pública, on es designarà l'alcalde o alcaldessa en funció dels resultats electorals.  

Darrera actualització: 23.05.2023 | 17:47