Comunicat de l'Ajuntament de Santa Susanna

Dissabte, 25 de de gener de 2020 a les 17:00

Comunicat de l'Ajuntament de Santa Susanna davant la convocatòria per a demà diumenge d'una recollida de la brossa que la llevantada ha dipositat sobre la platja. 

L'Ajuntament agraeix les iniciatives de participació en la conservació de l'espai comú de tots, en aquest cas la platja. Dit això, l'Ajuntament desaconsella i demana que ningú --per iniciativa pròpia-- vagi a fer la neteja de la platja pels següents motius:

1. La costa de Santa Susanna disposa d'una espècie vegetal anomenada Capironat marí, que està gairebé extingida a nivell mundial, i que suposa un tresor de la natura. Aquesta espècia es troba, sobretot, a la platja de les Dunes. El temporal dels darrers dies l'ha afectat però no l'ha fet desaparèixer. La presència massiva de persones a la platja podria malmetre greument aquesta espècie.

2. La gran quantitat de brossa acumulada (diverses tones segons les primeres impressions) requereix d'una mínima organització per saber com es recull el material, on es diposita, a on es trasllada, com es trasllada i com s'elimina. No es pot improvisar una tasca d'aquestes característiques.

3. Els serveis tècnics de Medi Ambient de l'Ajuntament estan treballant en la gestió d'aquesta gran quantitat de brossa però demanen que no s’actuï per lliure i sense la coordinació necessària per fer efectiva i no contraproduent la iniciativa.

4. Els treballs de neteja s'han de fer amb el material mecànic o manual adequat i amb les mesures de seguretat apropiades per evitar que les persones prenguin mal o que es deteriori, involuntàriament, el medi ambient. 

5. L'Ajuntament està en contacte amb la Generalitat i amb la Diputació de Barcelona per trobar la solució adequada al volum de brossa que hi ha dipositada a la platja del nostre municipi sense que signifiqui:

•    Embrutar l'aigua del mar
•    Perjudicar el Capironat marí de la nostra platja
•    Deteriorar el medi ambient
•    Posar en risc la seguretat de les persones

Per tot el que s'ha exposat, i després d'agrair la iniciativa, demanem als organitzadors que suspenguin l'acció i es posin en contacte amb l'Ajuntament per coordinar els esforços pel dia que toqui una acció d'aquestes característiques.

Darrera actualització: 26.01.2020 | 09:03