14 de Març, Dia Mundial de l’Endometriosi: “Donem veu a una malaltia silenciada”

Dilluns, 14 de de març de 2022 a les 09:00

El 14 de març és el Dia mundial de l'Endometriosi, una malaltia ginecològica que afecta una de cada deu dones en edat fèrtil.

És una malaltia inflamatòria crònica que les dones experimenten quan l'endometri, el teixit que recobreix l'úter, creix i s'implanta fora de la cavitat original. Es pot trobar a les trompes de Fal·lopi i als ovaris, així com als lligaments de suport de l'úter o del peritoneu, provocant dolor, sagnat abundant i en alguns casos infertilitat. Tant és així, que entre el 30% i el 50% de les dones que la pateixen són estèrils. Es desconeix la seva causa i sovint és difícil de diagnosticar, atès que pot ser asimptomàtica o associar-se a dolors menstruals.
Els símptomes i el tractament poden tenir un alt impacte en la qualitat de vida, pel fet que afecten un ampli ventall d'àmbits, com ara el psicològic, sexual, familiar, social i laboral.
Aquest 26 de març es portarà a terme a Barcelona l'EndoMarch 2022 amb l'objectiu de fer difusió d'aquest problema. Consistirà en una caminada popular que iniciarà el seu recorregut a les 11:00 a Plaça Catalunya i arribarà a la plaça de la Catedral, on posteriorment, entre 12:00 i fins a les 13:30, hi haurà un seguit de ponències per part de professionals de la salut.

Darrera actualització: 13.03.2022 | 21:11