10 alcaldes de l’Alt Maresme i la Selva constaten que la inflació i l’alça dels preus ofeguen les arques municipals

Dijous, 19 de d’octubre de 2023 a les 02:00

Joan Campolier participa en la trobada on s’ha posat damunt la taula que en algun moment caldrà plantejar un increment impositiu per reequilibrar les finances dels ajuntaments

L'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, ha participat en la trobada de 10 alcaldes i alcaldesses de l'Alt Maresme i de la Selva per compartir la seva preocupació amb la situació que viuen les administracions locals per unes finances municipals tocades per la inflació i l'augment dels preus dels últims dos anys. És una situació que desequilibra els pressupostos dels ajuntaments i amenaça d'ofegar l'acció de govern.


A més de l'augment dels preus, l'assumpció de serveis i costos que no són estrictament dels ajuntaments i un finançament local insuficient deixen les arques municipals en una situació delicada. Per això, a la trobada s'ha posat damunt que en algun moment caldrà plantejar alguna mena d'augment de taxes i impostos per reequilibrar les finances locals.


A la reunió també s'ha parlat de la seguretat ciutadana i de la mobilitat. A més de l'alcalde de Santa Susanna, a la trobada també hi ha participat, alcaldesses i alcaldes de Pineda de Mar, Calella, Sant Pol, Canet de Mar, Arenys de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera i Lloret de Mar.

Darrera actualització: 19.10.2023 | 10:30