XVI Mundial de scrabble

Dimarts, 27 de de novembre de 2012 a les 00:00
El XVI Campionat Mundial de Scrabble en Català es va celebrar a les instal'acions de Aquahotel, a la localitat de Santa Susanna, amb una afluència de més de 200 persones vingudes de gairebé 20 països, unes 140 d'elles participants en les 6 modalitats presents en la prova.

Aquest mundial ha batut els rècords de participació i ha donat el tret de sortida a un nou torneig, la Copa del Món, en què participants no classificats al mundial podien continuar jugant en paral'el a aquest, experiència que ha servit perquè jugadors no acostumats a participar en les grans cites poguessin animar-se a viure l'experiència munimalista.

Dos espanyols van obtenir les últimes places de classificació al mundial duplicat a través del seu respectiu torneig extra. El torneig va ser guanyat per l'espanyol Blai Figueras, seguit de l'argentí Luis Picciochi i l'espanyol Patxi Navarro. A la jornada de dimecres, un equip combinat (format per jugadors de Cuba, Suècia i Paraguai) ha aconseguit la Copa de les Nacions, quedant Espanya en segona posició i Uruguai com a tercera classificada. Sis espanyols van classificar al mundial clàssic a través del seu corresponent torneig extra. Els que no es van classificar continuar jugant la Copa Mundial, que va ser guanyada per la jove espanyola Yaiza Martínez, qui va obtenir així la seva plaça per al mundial d'Argentina de 2013. En el mundial clàssic es va imposar l'argentí Rocco Laguzzi, seguit dels veneçolans Benjamí Olaizola i Carlos Gonzàlez. Els espanyols Miguel Rivera (13 ' i José Fernàndez (9 ' es van alçar amb els premis a millor debutant en les categories duplicada i clàssica, respectivament.

El torneig va ser retransmès a través de Redeletras (http://www.redeletras.com/; web oficial del joc en línia), la web del mundial (http://mundial2012.ajscrabble.org/), els blocs internacionals Escriu Scrabble (http://escribescrabble.blogspot.com.es/), Scrabble Santandreu (http://scrabble-santandreu.com/) i Gaudint de la vida (http://igotita-disfrutandodelavida.blogspot.com.es/ ) i dels diferents grups de Scrabble a Facebook i Twitter (entre els que destaquem http://www.facebook.com/groups/264998943600813/). Entre tots ells calculem unes 45.000 visites reals (sense lectura d'entrada múltiple d'IP a una mateixa entrada) només al llarg de la setmana mundialista. Aquestes dades s'han sobrepassat àmpliament durant les setmanes prèvies i posteriors a l'esdeveniment. Hi va haver visites des d'uns 50 països i liderar les cotes d'audiència Espanya, Argentina i Veneçuela, tenint una bona notorietat les dades de lectures des d'Israel i Polònia, països recentment adscrits a la FISE.

 

Darrera actualització: 14.12.2017 | 15:12