Pressupost Participatiu

Dimarts, 6 de de febrer de 2018 a les 00:00

Primer pressupost participatiu

Per primera vegada, els habitants de Santa Susanna podran decidir directament amb què es gasta una part del Pressupost Municipal. Aquest sistema, que ja es comença a materialitzar en molts pressupostos d’ajuntaments de Catalunya, possibilita encara més que els ciutadans es responsabilitzin directament amb les decisions que afecten el seu poble.

Omplir formulari (Termini jde participació exhaurit)

Aquest primer pressupost participatiu, que està dotat amb una partida de 30.000€, es gestiona a través de la regidoria de Participació Ciutadana. En el seu dia, el Grup de Participació Ciutadana va elaborar un llistat de 65 propostes. Per triar les propostes definitives que els sussanencs poden votar es van eliminar les que podien tenir un cost superior als 30.000€, les imprecises, les que responien a temes particulars i no a temes d’interès general, les que no corresponien a una obra o a una inversió i que suposaven una despesa plurianual i les propostes ja realitzades. Al final en va quedar un llistat de 9 propostes que són les que es posen a votació per decidir quina d’elles es materialitzar durant aquest 2018.

D’aquest llistat s’han d’escollir tres propostes ordenant-les segons la preferència. Les més votades, fins un màxim de despesa total de 30.000€ seran les que s’executaran. Per participar-hi es pot fer de tres maneres:

  • Omplint el formulari a la vostra disposició a la web de l’Ajuntament - Formulari - (Termini jde participació exhaurit)
  • Sol·licitant-ho a la recepció de l’Ajuntament.
  • Omplint el formulari que trobareu en el Butlletí municipal, deixant-t’ho al registre d’entrades de la recepció de l’Ajuntament, o enviant-ho per correu electrònic a stass.participacio@stasusanna.org

En tractar-se d’una eina de participació ciutadana (igual que qualsevol consell participatiu) per poder votar caldrà identificar-se per autentificar i garantir que solament voten els residents de Santa Susanna majors de 16 anys. El termini de les votacions acaba el 30 de Març del 2018.

 

PRESSUPOST PARTICIPATIU 2018 PROPOSTES

 

1

 

Eliminar l’estany de Can Ratés i transformar-lo en un jardí

 

2

 

Asfaltar el camí de vianants de Santa Susanna a Pineda de Mar

 

3

 

Rehabilitar la Font del Boter i instal·lar-hi equipaments públics addicionals

 

4

Arranjar el camí del costat de la Riera que puja fins a Can Mestres (pujada i baixada

 

5

Instal·lar panells informatius als afores de Santa Susanna per tenir accés a canals d’informació des de tot el municipi

 

6

Destinar 30.000 euros a millorar la jardineria de les rotondes, parcs i jardins

 

7

 

Fer un camí asfaltat dins l’entorn del Parc del Colomer

 

8

Construir un espai tancat perquè els gossos puguin jugar sense que calgui portar-los lligats

 

9

Habilitar un aparcament de bicicletes al pàrquing del centre (local social) i a la Platja de les Dunes

 

Darrera actualització: 03.10.2018 | 17:41