Santa Susanna utilitza insectes enlloc de pesticides per combatre les plagues dels arbres

Dilluns, 14 de maig de 2018 a les 00:00

El tractament contra les plagues que afecten els arbres dels carrers de Santa Susanna es fa mitjançant un tractament biològic utilitzant organismes vius enlloc de fumigar amb productes químics. La iniciativa s’ha dut a terme de forma coordinada entre els departaments de Medi Ambient, Salut i la Brigada Municipal.

L’ús dels productes químics (els pesticides) cada vegada està més desaconsellat pel fort impacte que té sobre el medi ambient i sobre la salut de les persones i dels animals. Per això, per tractar les plagues que ataquen els arbres del poble s’ha optat pel tractament biològic que és una tècnica innòcua per a la salut de la població i el medi natural.

El dijous dia 10 de maig es va realitzar la primera actuació amb aquesta tècnica de els depredadors que ataquen les especies que malmeten l’arbrat. El mètode consisteix en penjar uns blisters als arbres que alliberen insectes benèfics que s’alimenten dels que provoquen les plagues, com per exemple el pugó.

Es varen col·locar blisters a una part de l’arbrat viari de l’Avinguda del Mar i dels carrers que comuniquen aquesta via amb el carrer Pla de la Torre i també al Parc del Colomer.

És molt important que aquests insectes mantinguin una població prou estable per impedir la proliferació excessiva de les especies que podrien provocar la plaga. És per aquesta raó que caldrà fer el seguiment dels arbres.

Darrera actualització: 14.05.2018 | 11:39