“Cuida Santa Susanna”, la nova campanya de l’Ajuntament per mantenir les platges netes

Dimecres, 7 d'agost de 2019 a les 10:00

L’Ajuntament --amb el suport de la Diputació-- ha iniciat una campanya de sensibilització entre els turistes i els residents del poble per mantenir les platges netes. L’acció es va decidir al Consell Sectorial de Turisme i té com a objectiu protegir les nostres platges que són unes de les més apreciades de la costa de Barcelona. A més, treballar per mantenir el litoral de Santa Susanna net de plàstics, vidres, bosses, etc., és una manera de contribuir a salvaguardar la sostenibilitat del Mediterrani.

La campanya consisteix en un seguit d’anuncis verticals, que es distribueixen pel poble, on es demana que no es deixin plàstics a la platja i es fa pedagogia del material que s’ha de llançar a cada contenidor. A la platja ja estan situats els plafons de la campanya a més de la informació de què disposen els punts de socorrisme de les mateixes. A més, es disposa de suports per posar una bossa de plàstic dins i així potenciar la recollida de la brossa que es generi a la platja.

El mar Mediterrani rep cada any més de mig milió de tones de residus plàstics, segons un estudi del Fons Mundial per a la Natura. És com si cada minut s'hi llencessin l'equivalent a 33.800 ampolles de plàstic. La costa de Barcelona és la segona àrea on hi ha més contaminació de restes d'aquests materials abandonats. A la costa de Barcelona, l'estudi calcula que s'hi acumulen 26 quilos de plàstics abandonats per quilòmetre.

Darrera actualització: 07.08.2019 | 13:18

Imatges

Cuida Santa Susanna - on va cada residu? Cuida Santa Susanna - suport per bossa de plàstic