Taller DEA

El proper 15 de maig de 2018 de 17 a 21 hores, l'Ajuntament de Santa Susanna organitza un taller d'introducció i cultura de l'autoprotecció, situacions d'emergència més freqüents i ensenyar a fer ús del DEA (  desfibril·ladors externs automàtics ) instal·lats a diferents equipaments municipals.

Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort a la terra. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) reconeix que representa el 30% de la mortalitat a tot el món, és a dir, que més de 56 milions de persones perden la seva vida per aquesta causa. Segons estadístiques del Ministeri de Salut de la Nació, al nostre país moren per any més de 100.000 persones per malalties cardiovasculars, això representa un 32% del total de les morts al nostre territori (100.000 sobre 305.000 morts anuals). El 90% dels atacs cardíacs ocorre en la via pública i només el 5% dels pacients arriba viu a l'hospital.

En aquest context els avanços tecnològics han permès desenvolupar desfibril·ladors externs, amb un funcionament automatitzat que permet, per mitjà de la utilització d'una breu capacitació que el mateix proveeix, aconseguir augmentar la supervivència d'una persona que està enfront d'una aturada cardíaca.

Els desfibril·ladors externs automàtics (DEA) consisteixen en petites caixes portàtils que es connecten mitjançant cables al pit de la persona i llancen una descàrrega elèctrica que reactiva el seu cor. Aquests dispositius posseeixen un sistema intern d'anàlisi del ritme cardíac el qual és capaç d'identificar les arítmies de desfibril·lació tals com a fibril·lació ventricular, o taquicàrdia ventricular sense pols. A fi de restablir el ritme cardíac, preselecciona una càrrega d'energia i realitza la descàrrega.

Quin cost té:

Gratuit

Qui pot sol·licitar-ho:

Qualsevol persona.

Canals de tramitació:

Adreça:

Sala d'actes de la Biblioteca

Biblioteca Vall d'Alfatà

Av. Països Catalans, 2 - 08398 Santa Susanna - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 937 67 95 02
Lloc web: bibliotecavirtual.diba.cat
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 02.05.2018 | 12:36