Simulacre d’incendi forestal per preveure els passos a seguir en cas d’emergència

Divendres, 27 de setembre de 2019 a les 09:00

Santa Susanna ha fet un simulacre d’incendi forestal per comprovar el grau d’efectivitat dels plans d’emergència en situacions de risc extrem. Es va activar el Pla d’Incendi Forestal (Infocat) i es van seguir tots els protocols que regula una situació d’aquestes característiques. L’acció es va fer el dimecres 25 de setembre. Hi van participar els responsables polítics de l’Ajuntament (amb l’alcalde, Joan Campolier, al capdavant), la Policia Local i tècnics de l'Ajuntament de Santa Susanna. Tots ells s’han constituit en comitè de crisi i s’han reunit per preveure els passos a seguir en aquesta situació d'emergència.

Al simulacre també hi han assistit responsables de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (que han conduït el simulacre), tècnics de l’Àrea d’Infraestructures, Mobilitat, Habitatge i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, bombers, ADF Alt Maresme i AMB Vectors. Un cop acabada l’acció s’ha fet una valoració del seu desenvolupament, posant damunt la taula els aspectes positius i els negatius de la simulació, i s’han aportat idees per millorar l’actuació en cas que l’emergència fos real.

Una setmana abans, el 18 de setembre, es va fer a Santa Susanna una trobada preparatòria del simulacre on van participar-hi –a més dels actors locals—tècnics de la Direcció General de Protecció Civil de Catalunya, tècnics de la Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitat de Diputació de Barcelona i representants de l’empresa AMB Vectors, SL.

La Comissió de Protecció Civil de Catalunya va aprovar el desembre del 2018 el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) que contempla tots els protocols que s’han de seguir en cas de risc bàsic, risc per incendis forestals, risc per nevades, risc per inundacions, risc sísmic, risc per transport de MMPP per carretera, risc per ventades i risc per contaminació d’aigües marines. Aquests protocols requereixen unes simulacions que permetin adaptar les solucions teòriques del pla a la realitat sobre el terreny.

Darrera actualització: 27.09.2019 | 12:00