Santa Susanna rep el certificat Biosphere per la seva contribució al turisme sostenible

Dimecres, 21 de març de 2018 a les 00:00

El Responsible Tourism Institute reconeix públicament el treball de l’Oficina de Turisme, la Platja de Llevant i Can Rosich a favor d’un turisme responsable.

Santa Susanna aposta de forma decidida pel turisme sostenible i responsable. La feina del municipi ha estat reconeguda amb el lliurament del certificat Biosphere, un segell internacional que reconeix les iniciatives que treballen per afavorir el turisme responsable.  La certificació l’atorga el Responsible Tourism Institute, un organisme internacional amb més de 20 anys d’experiència que compta amb el suport de la UNESCO i que forma part de l’Organització Mundial del Turisme (OIT) i és membre fundador del Consell Global de Turisme Sostenible (GSTC).

Aquest any, el certificat Biosphere s’ha lliurat a l’Oficina de Turisme, la platja de Llevant i Can Rosich de Santa Susanna. La certificació reconeix que les institucions i empreses distingides compleixen amb els requisits següents:

  • Una gestió sostenible
  • Una aposta pel desenvolupament econòmic i social
  • La conservació i millora del patrimoni cultural
  • La conservació ambiental
  • La qualitat i la seguretat
  • La implicació amb el visitant                                                                    

Aquesta iniciativa, posada en marxa recentment, està liderada per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona. Al Maresme, la gestió directa recau en el Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme. A més de Santa Susanna, al Maresme han rebut distincions un total de 40 institucions i empreses.

L’acte de lliurament de les adhesions es va fer el 13 de març a la Llotja de Mar de Barcelona. L’acte va estar presidit per la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, i pel president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls.

Un turisme desenvolupat d'una manera racional pot contribuir a la promoció de models de turisme nous, no agressius cap al medi ambient des d'una perspectiva d'enriquiment social i cultural, tenint en compte també la necessitat d'avançar cap a aquests nous models a través de la certificació.

 

Darrera actualització: 21.03.2018 | 15:13