Santa Susanna rebutja la sentència del Suprem, reclama l’amnistia per als presos i defensa el dret a l’autodeterminació

Dimecres, 16 d'octubre de 2019 a les 09:00

El Ple de l’Ajuntament de Santa Susanna, reunit dimarts en sessió extraordinària, ha aprovat una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que condemna amb penes d’entre 9 i 13 anys de presó a 7 exmembres del govern de la Generalitat, a Jordi Cuixart i a Jordi Sànchez. La moció va tirar endavant per majoria absoluta amb el suport de 9 dels 11 regidors del Consistori (AIS-Junts, ERC i Compromís). La representant de Ciutadans a l’Ajuntament no va assistir a aquest ple.

El text aprovat pel Ple defensa i proclama que en democràcia votar no es pot considerar mai cap delicte. Assegura que “les idees no es jutgen” i per això consideren que la sentència del Suprem suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, dels exiliats polítics, i una retallada dels drets i llibertats col·lectives. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Santa Susanna demana l’amnistia dels presos independentistes condemnats i el retorn dels polítics exiliats en el benentès que –en democràcia-- exercir un dret com votar no es pot considerar mai un delicte.

El document mostra el compromís polític del Consistori amb el dret a l’autodeterminació perquè és un dret fonamental recollit en tractats internacionals com la Carta de les Nacions Unides i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, signats també per l’Estat espanyol.

Darrera actualització: 16.10.2019 | 15:52