Santa Susanna obre un procés participatiu per elaborar el Pla de Seguretat Local

Dilluns, 16 d'abril de 2018 a les 00:00

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, ha signat aquest dilluns el decret de creació del Consell Municipal de Seguretat, com a òrgan consultiu que ha de treballar, amb la resta d’organismes oficials, en l’elaboració del Pla de Seguretat Local de Santa Susanna que es vol presentar en breu.

L’Alcalde l’ha definit com a grup de treball sectorial en matèria de seguretat, previ a l’elaboració del Pla Local de Seguretat. L’objectiu és implicar-hi tothom que tingui alguna cosa a dir: “Es confeccionarà en base a un procés participatiu de la ciutadania”. Hi haurà un període d’exposició pública i s’obriran consultes amb els diferents organismes, institucions i grups del municipi.

El Pla de Seguretat Local és l’instrument que, a partir d’una diagnosi, ha de permetre ordenar en el temps actuacions en l’àmbit material de la seguretat –tot identificant els actors que hi han d’intervenir i els paràmetres per avaluar-ne l’eficàcia en la seva aplicació.

 Ha d'analitzar la situació de la seguretat, definir els objectius generals i les accions que des del municipi es consideren prioritàries. Ha d'especificar de manera clara les accions que s'han d'emprendre, juntament amb el calendari d'aplicació, els mètodes de seguiment i avaluació adequats per valorar-ne el resultat i el període de vigència que haurà de tenir.

Segons l’alcalde, Joan Campolier, cal “conèixer les nostres possibilitats i la nostra capacitat d’actuació davant les emergències que puguin sorgir, simplificar les respostes que es donen davant els problemes de seguretat local per així, oferir un millor servei a la ciutadania. La seguretat és cosa de tots, és transversal.

Darrera actualització: 16.04.2018 | 15:28