Santa Susanna es solidaritza amb els mestres de l’institut “El Palau” investigats per la fiscalia

Dijous, 31 de maig de 2018 a les 00:00

L’Ajuntament mostra la seva preocupació per l’actitud de l’Estat contra el cos de professors de la Generalitat

El Ple de l’Ajuntament de Santa Susanna ha aprovat una declaració institucional de suport al cos de mestres i professors de la Generalitat de Catalunya davant els intents de malmetre la seva credibilitat i professionalitat. El text, aprovat amb l’única abstenció de Ciutadans, fa referència a la investigació de la fiscalia contra els professors de l’institut “El Palau” de Sant Andreu de la Barca per un suposat delicte d’odi.

La declaració aprovada vol “donar un missatge de suport absolut a la llibertat de càtedra i expressió dels nostres docents i a la seva deontologia professional”. El text afirma que “l’autocensura i l’exculpació atempten contra la dignitat i la qualitat democràtica als centres educatius” i insisteix que “els docents han de respondre els neguits dels infants i l’escola ha d’estar oberta a tot allò que passa a la societat. L’escola no pot obviar la realitat ni falsejar-la”.

El Ple de l’Ajuntament entén que les acusacions d’adoctrinament són una campanya contra els docents i per això resolt mostrar la seva preocupació per l’actitud de l’Estat, es compromet a defensar públicament la llibertat d'expressió com un dels pilars centrals de l’educació i es solidaritza amb els professors investigats per la Fiscalia de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca així com amb qualsevol altre docent que pateixi persecució injusta per fer la seva feina.

 

Darrera actualització: 31.05.2018 | 10:17