Santa Susanna converteix les restes de la poda de l’arbrat en compost per a la terra

Dilluns, 9 de març de 2020 a les 09:00

S'utilitzarà per reomplir zones verdes del municipi com rotondes, places o escocells dels arbres, però també estarà a disposició dels veïns que ho necessitin.

Santa Susanna genera un gran volum de restes de la poda de l’arbrat públic dels carrers, places i zones verdes, és a dir, troncs i branques gruixudes de tot el poble. Per convertir aquestes restes en compost i poder retornar-les al sòl, tancant el cercle dels nutrients, cal que el procés de descomposició sigui el més ràpid i eficient possible. És per aquesta raó que les restes de poda es van triturar.

La fragmentació de les restes facilita l’assimilació de la matèria orgànica pel sòl, ja que la mida dels fragments afecta a la velocitat de transformació (com més petits, més s’incrementa el poder de penetració dels bacteris i els fongs). La poda municipal triturada es va acumular en una parcel·la municipal i la brigada municipal va ser l’encarregada del volteig de les restes i de vigilar la seva transformació en compost.

D’aquesta manera, les restes de poda s’han convertit en compost per ser utilitzat per incrementar la fertilitat del sòl i tancar el cicle dels nutrients. La brigada municipal utilitzarà aquest compost per reomplir escocells d’arbres, places, zones verdes, rotondes, etc. Però aquestes restes de poda compostades també estan a disposició de tots els veïns de Santa Susanna que en vulguin. Només cal contactar amb l’Àrea de Medi Ambient per rebre les indicacions de com cal recollir-la (tel. 93 767 84 41).

Darrera actualització: 09.03.2020 | 11:42