S’acaba l’estat d’alarma però es manté l’ús de la mascareta i la distància social

Divendres, 19 de juny de 2020 a les 13:00

Santa Susanna camina poc a poc cap a una normalitat que ha de permetre reactivar tots els sectors econòmics sense relaxar la seguretat

Des d’aquest divendres, Catalunya entra a la nova fase de Represa. Això vol dir que queden enrere la major part de mesures restrictives i s’entra en una nova etapa on la responsabilitat personal haurà de ser una de les principals eines contra el coronavirus. Això sí, l’ús de la mascareta, mantenir la distància social i continuar amb la higiene són les tres potes bàsiques per mantenir a ratlla la COVID-19.

[Llegiu-ne més a continuació]

La mobilitat ja està permesa entre totes les regions sanitàries de Catalunya. I si la Generalitat no decreta sectorialment cap  nova regulació, les restriccions en els aforament es mantindran fins després de Sant Joan. Dit d’una altra manera, mentre no s'actualitzen els nous plans, es considera que continuen les instruccions previstes per a la fase 3 amb els percentatges anunciats sobre els aforaments. 
La regla general és que si no es pot mantenir la distància entre persones que no tenen una relació o un contacte habitual, és obligatori portar mascareta. Es recomana minimitzar els contactes socials i prioritzar les activitats a l’aire lliure. 

Darrera actualització: 19.06.2020 | 13:44