Reunió informativa amb els propietaris i entitats afectades pel Parc del Montnegre i el Corredor

Dijous, 8 de novembre de 2018 a les 09:00

L’alcalde, Joan Campolier, va presidir dimecres 7 de novembre una reunió informativa convocada per l’Ajuntament de Santa Susanna per exposar a propietaris, persones interessades i entitats com els pot afectar la nova delimitació del Parc del Montnegre i el Corredor.

A la trobada, que es va fer al Centre Cívic, hi van assistir gairebé una cinquantena d’interessats i va servir per explicar els avantatges tècnics i econòmics que suposa passar a formar part de l’àrea delimitada com a Parc, enlloc de pre-Parc, com fins ara. L’alcalde, juntament amb Antoni Bombí, director del Parc del Montnegre i el Corredor, i de Lígia Espejo, cap de l’Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial de la Diputació de Barcelona, van detallar les possibilitats d’explotació i les subvencions que atorga l’ens provincial per fer compatible la rendibilitat de les finques de la zona amb la preservació de l’espai mediambiental que consagra el Parc.

Estem parlant d’unes parcel·les no urbanitzables, que no es poden alterar mitjançant moviments de terres i alteracions de la flora actual, però que sí permeten una explotació limitada en forma de turisme rural o aprofitament de la massa boscosa. Els actuals propietaris no perden cap dret amb la nova qualificació, tot al contrari.

A la reunió, també hi van assistir els regidors responsables de la política mediambiental de Santa Susanna, Joan Solà i Carles Caño; i el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Lluís Mulero.

Darrera actualització: 08.11.2018 | 15:32