L’Ajuntament posa més diners a la targeta moneder de les famílies amb risc d’exclusió

Divendres, 27 de març de 2020 a les 12:00

En plena crisi pel coronavirus, l’increment de la dotació econòmica servirà perquè puguin comprar aliments i no els hagin d’anar a buscar a Càrites.

L’Ajuntament ha ampliat la dotació econòmica de les targetes moneder destinades a les famílies amb risc d’exclusió social de Santa Susanna. Durant tot l’any, Càrites i l’Ajuntament ajuden a aquestes famílies més vulnerables amb aliments de primera necessitat. Càrites els subministra els aliments frescos necessaris per a una alimentació mínimament equilibrada des del punt de vista calòric. I l’Ajuntament complementa aquest ajut amb un recursos econòmics dipositats en una targeta moneder que solament serveix per a l’adquisició de productes de primera necessitat (alimentació i higiene).

Ara, amb la crisi sanitària provocada pel coronavirus, s’ha cregut convenient que Càrites no faci el subministrament d’aliments frescos. I s’ha fet per diversos motius: per no fomentar els desplaçaments davant del risc d’adquirir o de contagiar el virus, i per no arriscar beneficiats i subministradors amb el contacte.

Per no perjudicar a aquestes famílies (una quinzena a tot el poble), l’Ajuntament ha decidit posar més diners a les targetes moneder. D’aquesta manera, les famílies amb risc d’exclusió social que les utilitzen no es veuran doblement perjudicades per aquesta malaltia. L’import de cada targeta moneder depèn dels ingressos de cada família. L’import total sempre es calcula segons l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC).

Darrera actualització: 27.03.2020 | 14:02