La neteja de la platja començarà dilluns i durarà uns 15 dies

Divendres, 31 de gener de 2020 a les 09:00

Els treballs estaran dirigits pels serveis tècnics de Medi Ambient municipals que vetllaran especialment pels espais protegits

Dilluns començarà la neteja de les tones de plàstic, troncs i canyes que la llevantada de la setmana passada ha deixat a la platja. Els treballs duraran uns quinze dies aproximadament. Tal i com va explicar l’alcalde a la consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, el dia que va venir a Santa Susanna a inspeccionar els desperfectes ocasionats pel temporal, l’objectiu és que la platja estigui en perfecte estat el 15 de febrer.

Els treballs de neteja estaran dirigits pels serveix tècnics de Medi Ambient de l’Ajuntament. Començaran per la bocana de la riera, on hi ha acumulat un bon gruix de troncs i canyes. Aquesta és una prioritat per evitar que en cas de pluja, la riera tingui dificultats per desembocar al mar. L’empresa que realitzarà aquests treballs utilitzarà maquinària pesada a la platja de Llevant. Serà la manera més ràpida i segura de retirar les escombraries que ha dipositat la llevantada sobre la platja.

En canvi, a la platja de Ponent, i sobretot a la platja de les Dunes, s’haurà de compaginar el treball de les màquines amb la tria a mà. A la platja de les Dunes, on encara hi ha exemplars de l’anomenat Capironat marí, espècie gairebé extingida a la flora del nostre país, els treballs es faran a mà. Els serveis de Medi Ambient municipals tenen un interès especial en protegir aquesta zona per evitar malmetre els espais delicats.

L’alcalde Joan Campolier no descarta que un cop hagi acabat la feina professional de neteja de la platja de Santa Susanna, es faci una crida ciutadana per fer una darrera passada.  

Darrera actualització: 31.01.2020 | 11:28