La Junta Local de Seguretat analitza les dades de la seguretat al municipi corresponents al 2018

Dijous, 24 de de gener de 2019 a les 09:00

La Junta Local de Seguretat de Santa Susanna, reunida dimarts 22 de gener, ha analitzat les dades interanuals aportades per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra del 2018 sobre la seguretat pública del poble. Les dades constaten que Santa Susanna és un dels municipis més segurs i tranquils del Maresme tot i que manté el mateix comportament que la resta.

Es detecta una major efectivitat dels cossos policials. Les infraccions penals del 2018 van augmentar només un 1,2% respecte el 2017. En canvi, les detencions es van incrementar un 29,7%. Del total d’incidents que hi ha al poble els més comuns són els furts (24,,%), robatoris amb força (15,7%), les persones que generen inseguretat (15%), les discussions veïnals (8,2%), les baralles (7%) i la violència de gènere (4,9%), entre altres.

La Junta va constatar un lleuger augment dels accidents de trànsit el 2018 (130) respecte el 2017 (123) però sortosament s’està lluny dels que hi va haver el 2016 (162).

La Junta treballa també la confecció del Pla Local de Seguretat de Santa Susanna 2019-2022 que està previst aprovar el segon semestre d'enguany. Hi treballen, a més dels professionals, un total de 18 persones representatives de diversos sectors del municipi que han format el Consell Local de Seguretat.

La Junta Local de Seguretat va estar presidida per l’alcalde, Joan Campolier. Hi van assistir: Begonya Curto, subdirectora general de Coordinació de les Policies Locals de Catalunya; Josep Lluís Mulero, regidor de Seguretat Ciutadana; Jordi Panella, coordinador de la Junta Local; Salvador Rossell, Inspector en Cap dels Mossos d’Esquadra i Francesc Pujadas, sots-Inspector; Rafael Migueles, sergent primer de la Guàrdia Civil i Raúl González, caporal primer; el cap de la Policia Local de Santa Susanna, sergent Raúl Barjuan i els caporals, Jesús González, Rafael Torres i Lluís Pomés. També hi va assistir el secretari de l’Ajuntament Francesc Ortiz.

Com a representants del Consell Local de Seguretat hi van assistir: Maria del Mar Saboya, Glòria Costas, Raquel Vaz, Cristina Gonzalez i Sergi Oya.

Darrera actualització: 25.01.2019 | 09:16

Imatges

Consell de seguretat 1 Consell de seguretat 3 Consell de seguretat 4