El 60% dels alumnes escolaritzats al poble van al col·legi amb cotxe i el 30% hi va a peu

Dimecres, 25 de setembre de 2019 a les 09:00

L’enquesta Camins Segurs revela els hàbits de transport als centres educatius de les famílies de Santa Susanna

L’Ajuntament de Santa Susanna ha fet una enquesta als alumnes de les escoles Santa Susanna i Montagut amb l’objectiu de conèixer amb quin mitjà de transport arriben al centre educatiu. Es tracta d’un treball que persegueix tenir una foto fixa per poder millorar les condicions d’arribada fins a les escoles del poble. El treball es va fer entre els mesos de maig i juny.

A l’enquesta han participat un total de 239 alumnes dels 522 que hi ha a Santa Susanna. Les dades revelen que la majoria de famílies (60%) porten als seus fills amb cotxe a l’escola. La meitat d’aquestes persones utilitzen el vehicle perquè després de deixar els seus fills a l’escola van a treballar o a fer altres coses. En canvi, un terç dels que fan servir el cotxe diuen que l’utilitzen per la distància que hi ha de casa seva fins a l’escola. Els que el fan servir per comoditat o per seguretat no arriba al 10%.

El 31% dels enquestats, en canvi, no utilitzen cap mitjà mecànic de transport i hi van a peu. De fet, una dada reveladora és que el 80% dels nens i nenes no triguen més de 10 minuts des que surten de casa seva fins que arriben a la porta de l’escola.

Tot i que el 40% està satisfets amb el mitjà que utilitza per anar al col·legi, hi ha un 19% dels enquestats que els agradaria anar-hi a peu, un 18% que ho voldria fer amb bicicleta, un 13% que preferiria poder-hi anar amb patinet i un 9% que ho voldria fer amb autobús.

Sigui com sigui, gairebé el 90% dels alumnes van a l’escola acompanyats per un adult. El 50% de les famílies els acompanyen perquè consideren que encara són petits per anar sols. Aquesta dada es complementa amb el criteri de les famílies el 47% de les quals considera que a partir dels 10 anys ja poden anar sols a l’escola, el 33% creu que ha de ser a partir dels 12 i el 10% a partir dels 14 anys.

Tot i que el 89% de les famílies veuen que el camí fins a l’escola és satisfactori troben que hi ha algunes cruïlles perilloses (28,5%) i que les voreres són estretes (23,34%). Segons els resultats de l’enquesta, ajudaria encara més als nois i noies a anar sols a peu a l’escola si es fessin uns camins escolars on les escoles hi estiguessin implicades (29%), anar-hi amb companys (21%) o millorar les cruïlles conflictives (19%). Es plantejarien a anar-hi amb bicicleta si hi hagués una ruta fàcil i segura (32%) o si hi hagués lloc per aparcar-les a l’escola (25%).

Darrera actualització: 25.09.2019 | 12:57