Consells dels Mossos d’Esquadra per evitar robatoris a persones d’edat avançada

Dijous, 8 de febrer de 2018 a les 00:00

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres lladres per robar a persones d’edat avançada que acabaven de treure els diners d’una sucursal bancària a Caldes de Montbui i a Martorell aquesta setmana.

Els presumptes autors de les sostraccions són dos homes i una dona, amb 60 antecedents per fets similars.

Per tal de dificultar aquest tipus de furts, el cos de Mossos d’Esquadra recomana a totes les persones d’edat avançada seguir els següents consells:

-Si rebeu una paga mensual o una pensió, és recomanable fer diversos reintegraments. En cas de fer-ne un amb un import elevat, aneu al banc amb algú de confiança, guardeu els diners en un lloc segur i estigueu atents que ningú us segueixi fins a casa o vulgui entrar al vostre domicili amb qualsevol excusa.

-Eviteu treure quantitats importants de diners en efectiu. SI no ho podeu evitar, és recomanable que algú de confiança us acompanyi i que els guardeu en un lloc segur.

-Quan sortiu de l’oficina bancària pareu atenció per evitar distraccions provocades per estranys, que se us poden acostar amb la intenció de robar-vos.

-Eviteu anotar el número secret a la llibreta o la targeta, el que podrien fer servir si us les roben.

-Quan hagueu d’utilitzar els caixers automàtics, procureu que siguin interiors i que es puguin tancar amb pestell. En tot cas, no deixeu que ningú se us acosti massa.

-Si opteu per guardar els diners dins la bossa de mà, és convenient que la porteu creuada al davant, mai a l’esquena, i que tingui una tanca segura, que no us la puguin obrir en un moment de distracció.

 

En cas de patir qualsevol incidència truquin als mossos al telèfon: 088.

Darrera actualització: 08.02.2018 | 11:04