Comunicat Oficial de l’Ajuntament de Santa Susanna en relació a la queixa de l’AMPA de l’Escola Montagut

Divendres, 25 de maig de 2018 a les 09:00

En relació al comunicat fet públic per l’AMPA de l’Escola Montagut sobre el mural que es volia col·locar a la façana de l’escola en motiu del 10è aniversari del centre l’Ajuntament de Santa Susanna exposa el següent:

1. Ens entristeix enormement veure el to del comunicat de l’AMPA perquè no reflecteix el clima de les converses que s’han tingut en tot moment tant amb l’associació de pares com amb la direcció de l’escola. No reflecteix el clima actual ni el que durant els deu anys de vida del centre escolar hi ha hagut entre escola, pares i Ajuntament.

2. L’Ajuntament no ha rebutjat mai la iniciativa de realitzar un mural commemoratiu del 10è aniversari de l’Escola. No rebutja la iniciativa i elogia que l’autor encarregat de executar la pintura-mural sigui un prestigiós il·lustrador de la talla del Sr. Valentí Gubianas.

3. L’Escola és un element que forma part del conjunt d’edificis que conformen el municipi de Santa Susanna. És part integrant del poble i del seu entorn paisatgístic. Forma part d’un discurs general que com els instruments d’una orquestra han d’afinar i mantenir la mateixa melodia.

4. Els autors de l’actual edifici de l’Escola Montagut (l’arquitecta municipal i l’arquitecte tècnic) i encarregats de tenir una mirada general sobre el municipi entenen que “la proposta de mural presentada al lloc on es pretén instal·lar no encaixa dins la proposta arquitectònica de l’edifici”.

5. L’Ajuntament ha proposat en tot moment realitzar el mural a un emplaçament alternatiu que podria ben bé ser les façanes interiors de l’escola.

6.L’Ajuntament valora, entén i comparteix l’entusiasme de la junta de l’AMPA per aquest projecte però també demana que entengui les raons objectives per les quals considera que no s’escau un mural a la façana de l’edifici.

7.Insistim que tenim les portes obertes per continuar parlant del tema, amb l’actual junta de l’AMPA o amb la que la succeeixi; insistim que la voluntat del consistori és trobar la fórmula que faci compatible la realització d’aquesta obra amb els criteris tècnics que han de conformar el paisatge urbà del nostre municipi; insistim que si les dues parts volen, segur que es pot trobar un punt d’entesa que ho faci factible.

Darrera actualització: 25.05.2018 | 13:15