Ajut per pagar el lloguer de l’habitatge habitual per als afectats arran de la Covid-19

Dimarts, 26 de maig de 2020 a les 09:00

És una subvenció de la Generalitat adreçada a persones o famílies que estan en situació d’ERTO, han perdut la feina o disminuït la jornada laboral, etc. a causa del coronavirus.

La Generalitat ha obert una línia d’ajuts excepcionals per la situació de la Covid-19 destinats a pagar el lloguer de l’habitatge habitual. Estan adreçats a persones o famílies que s’han vist afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), han perdut feina o disminuït la jornada laboral, etc.

Aquesta iniciativa persegueix ajudar a minimitzar l’impacte econòmic i social del coronavirus. L’import màxim que es podrà demanar és el de 6 mesos de la renda de lloguer per una quantia no superior als 750 € mensuals

La sol·licitud d’aquest nou ajut s’ha de fer per via telemàtica (Tràmits–Gencat), d’aquest manera s’agilitza la gestió i s’eviten riscos de contagi. A la web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya trobareu la informació actualitzada a: Mesures Coronavirus SARS-Cov-2: Preguntes freqüents. També hi ha una la informació (un tutorial) explicativa de com formalitzar el tràmit telemàtic.

Des de l’Agència es posa a disposició un telèfon de suport al ciutadà per a les consultes que puguin tenir durant la seva tramitació:  900 922 841

 

Podeu llegir-ne més als pdfs adjunts. 

Darrera actualització: 26.05.2020 | 11:00