Actualització de les mesures de prevenció contra el coronavirus - dijous 19 de març

Dijous, 19 de març de 2020 a les 09:00

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya de Protecció Civil ha fet públic un informació que aclareix l’abast de les mesures restrictives que per fer front a l’epidèmia de coronavirus (COVID-19) ha adoptat la Generalitat. Són en forma de preguntes i respostes i són molt aclaridores del què es pot fer i del què no es pot fer.

[Llegiu-ne més a sota]

Podeu llegir el qüestionari actualitzat a dijous 19 de març en el document adjunt. 

Convé recordar que hi ha un seguit de consells que contribueixen a fer més difícil el contagi per coronavirus:

  • Rentar-se les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes i/o el seu entorn.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  • Evitar el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartir-hi les pertinences personals.
  • Evitar compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.
Darrera actualització: 19.03.2020 | 16:54