25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Dilluns, 23 de novembre de 2020 a les 14:00

Concentració dimecres a les 12 davant de l’Ajuntament per llegir el manifest institucional d’aquesta diada

Dimecres és commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Enguany, fa 60 anys que varen ser assassinades les germanes Mirabal, tres activistes polítiques i membres actives de la resistència. En honor a elles es va establir aquesta data Des de llavors, no han cessat els esforços de moviments socials, feministes i de tots els àmbits per a eradicar les violències masclistes.

[Llegiu-ne més a continuació]

L’Ajuntament de Santa Susanna participa activament en aquest acció social transversal i reivindicativa. A les 12 del migdia de dimecres, la institució ha convocat una concentració davant l’Ajuntament per llegir, de forma coral, el manifest pactat per les principals institucions d’Espanya i Catalunya.

Entre altres coses, el manifest afirma que: “És evident que, encara ara, els temps segueixen canviant i que el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort. No hi ha dubte que la defensa dels drets humans més fonamentals està guanyant, a poc a poc, aquesta partida. Per això, ens cal no perdre l’horitzó que encara està per arribar mentre tenim en compte el camí que ja hem caminat. Cal enfortir l’estratègia i el compromís comú per eradicar totes les formes de violència masclista. Les que es produeixen en l’àmbit de la parella i exparella o en l’àmbit familiar, i que durant molts anys s’han considerat un problema privat, però també aquelles que es produeixen en l’àmbit laboral o social i comunitari, i que han estat tradicionalment menys visibilitzades, com ara l’assetjament sexual o per raó de sexe, els matrimonis forçats o el tràfic de nenes i dones amb finalitat d’explotació sexual o altres.”
Aquí podeu llegir el manifest íntegre.
 

Darrera actualització: 23.11.2020 | 15:13